Saját Univerzum

Örülök, hogy itt vagy kedves Látogató!

Ez igazából csak egy kapuoldal. A lényeg az ebből a menüpontból lenyíló menüpontok lesznek.

És egy kis bevezetés arról, hogy mi is az a saját univerzum.

Kisgyermek korunkban, legalábbis én de feltételezem a kedves olvasó is, sokat játszottam kitalált világban. Volt kis boltom, ahol én voltam az eladó, volt tv műsorom, saját építésű díszlettel és én voltam a műsorvezető. De voltam polgármester is a saját fakockáimból és legóból épített városkámban. És még sorolhatnám. Gyermekként nem sokat észlelve a „való világból” nagyon jól elvoltam a saját kis univerzumomban.

Felnőtt korra „a való világ díszletében – ami minket körülvesz – az átlag ember belekerül a mókuskerékbe, próbál mindenkinek és mindenféle elvárásnak, hullámnak, gondolatnak, személynek megfelelni. A napi rutint végzed, munka, rohanás haza, gyerekek, vagy még suli, haverok szóval tudod amit csinálsz nap mint nap. DE most állj meg egy pillanatra és gondold végig – jó ez nekem? Erre vágyok? Tényleg másnak akarok folyamatosan megfelelni és az alapján cselekedni? Ebben a világban akarok élni? Elég ennyi nekem? – szerintem a jó válasz a nem.

Persze, biztosan vannak a jelenlegi életünknek jó elemei, amiket meg is kell tartani. De fontos, hogy jól érezd magad, hogy ne más miatt tegyél jó dolgokat, hanem magad miatt, mert te is jónak tartod. Ezért fel kell építeni a saját kis univerzumodat. Amiben nem egoista módon, nem én mondok meg mindenkinek mindent, hanem amiben harmóniában, békében, folyamatosan fejlődve, másokat segítve, megtalálva a küldetésedet, az igazi céljaidnak megfelelően élsz. – Ezt a saját univerzumot kell felépíteni. És hogy ennek milyen lépései, vagy lehetőségei, és hatásai lesznek vagy legalábbis lehetnek rád, azokat megismerheted a következő almenüből.