Kiegyensúlyozottság

Ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet hozhassunk létre sok mindenre oda kell figyelnünk. Tudatos életet kell élnünk. Mióta a saját életemet próbálom tudatosan élni, formálni, jobbá tenni, magam is tanulom, hogy mit kell megváltoztatnom magamban, mire kell jobban oda figyelnem, hogy egyensúlyban lehessek. És mióta ezzel foglalkozom a környezetemben is sokkal jobban meglátom mik is az emberi problémák amik elszakítanak minket az egyensúlytól.

Éppen ezért igyekszem most egy tükröt tartani, és összeszedni azokat a hétköznapjainkban olyan természetes dolgokat amiket észre sem veszünk, mégis akadályoznak abban, hogy kiegyensúlyozott, boldog életet élhessünk.

Többek között a panaszkodásról, a rend teremtésről, mások segítéséről, tanulásról lesz szó az almenükben. Ez is egy sorozat lesz, érdemes visszalátogatni.

Egy alaptörvényt szeretnék még itt az elején kőbe vésni – majd az almenükben részletezem – a lényeg:

CSAK AZZAL FOGLALKOZZ AMI A TE DOLGOD!

Hidd el nekem kérlek, ha csak azzal foglalkozol ami tényleg a te dolgod, akkor sem fogsz unatkozni, kitöltöd a napjaidat, viszont sokkal boldogabb leszel és kiegyensúlyozottabb.

  • Magadon kívül mást nem tudsz megváltoztatni – csak rengeteg felesleges energiád megy el vele!

A témakörnek azt a címet is adhattam volna, hogy azok a dolgok amik energiát szívnak el és amik energiát adnak. Ha ezeket tudjuk és tanulunk fejlődünk, akkor egyensúlyban lehetünk.

Az 1. pontban írt panaszkodás csökkenti az energiaszintedet, de nem csak a tiedet, hanem azét is akinek panaszkodsz!