FIZIKÁLISAN

Nem tudom, hogy vagy vele de azt veszem észre mostanában, hogy a szabadnapjaim végén sokkal fáradtabb vagyok mint a munkanap végén. És itt a lényeg, annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam írni, nem tudtam koncentrálni, és bár örülök, hogy elvégeztem azokat a dolgaimat amiket kellett, mégsem lettem boldog, sőt inkább voltam ingerült. És ennek oka, hogy fizikálisan túlterheltem magamat, csak a rohanás volt. És tudom, hogy na ezt nem szabad csinálnom, tudom, de azért időnként mégis megtörténik 🙂 ezt azért mondom, mert nem vagyunk tökéletesek, és lehet, hogy az instán meg más oldalakon mindig csak a tökéletes képeket és sztorykat látod, de attól még senki sem tökéletes folyamatosan. Törekedni kell rá, hogy megvalósuljon a rend, a harmónia, a béke, hogy rend legyen körülöttünk minden téren, de bármennyire is próbáljuk nem jön mindig össze. Viszont az a fontos, hogy ezt tudatosítsuk, és ha tudjuk, hogy most nem sikerült igyekezzünk jobban koncentrálni és folyamatosan egy lépéssel előrébb lépni.

Én a saját példámon látom, ha fizikálisan nem vagyok rendben akkor pokróc leszek, nem tudok szeretettel mások felé fordulni, és valószínűleg a saját munkámat a saját céljaim elérését sem tudom előmozdítani.

Mit lehet tenni, hogy fizikálisan a toppon légy? Fonots – amit most leírok, az az általam használt recept, lehet, nem fog nálad működni teljes egészben, lehet részletekben sem, de támpontnak lehet hogy jó lesz, hogy tudj fejlődni.

Próbálok lépcsőfokokként menni, sorrendet felállítani de ez is szubjektív szerintem.

  1. Alvás – ezt most nagyon érzem, amúgy sem könnyű, több műszakban dolgozni, vagy hajnalok hajnalán kelni, vagy késő este munkából haza esni, de az biztos, hogy ha csak napi 4-5 óra áll rendelkezésre az alvásra akkor nekem minden bajom van. Fájnak a lábaim, és érzem, egész szellemileg, hogy nem vagyok jól. – Bár ezt a cikket is most egy ilyen nap után írom, mondjuk pár fontos más dolgot megtettem, bebiztosítottam magamat, de tudom, hogy teljesen frissen és kipihenten még viccesebb és profibb is lehetne ez a menüpont. – a lényeg, hogy ne vedd el az időt az alvástól. Nekem jelenleg napi 8-9 óra kellenek, neked lehet kevesebb a lényeg, hogy aludj, pihenj, utána sokkal jobban leszel, és sokkal jobban fognak menni a dolgok.
  2. Testmozgás – az elmúlt napokban nem jutott erre sem idő, és igen érzem is. Bárki bármit mond, én azon a véleményen vagyok, hogy szükség van a testmozgásra, szükség van megmozgatni magunkat. A mai emberre amúgy is jellemző, hogy sokat ül, tv előtt, vagy fejét lehajtva a telefonra, tablettre, a lényeg hogy kell a testmozgás, utána sokkal jobb minden. Persze, hogy neked melyik fajtája az ideális, azt neked kell eldöntened, kitapasztalni.
  3. Relax – Valamilyen szinten összefügg a testmozgással, az izmoknak jót tesz főleg egy jó edzés után a kényeztető masszázs, jakuzzi, szauna, élményfürdő, kikapcsoló szellemileg is, de az egy másik téma lesz, de fizikálisan is mindenképpen, na mondjuk ott jó üllni a vízben miközben a buborékok jönnek. Számomra frissítő hatással van az ilyen program.
  4. Étkezés – A pihent, kiegyensúlyozott testet etetni is kell. Számomra fontos, hogy tényleg megfelelő folyadékot igyak, hogy változatosan táplálkozzak, nem vagyok hús ellenes, inkább az a fontos szerintem, hogy kiegyensúlyozott legyen ez is. Kellenek a zöldségek, gyümölcsök, vitaminforrások, normális folyadékok. És persze nem mondom, hogy nem érzem, hogy a cukor és a liszt milyen alattomos dolgokra képesek, de nekem az egyensúlyomhoz mértékkel ezek is kellenek – de itt is az a lényeg, hogy találd meg a saját receptedet, a lényeg, hogy foglalkozz vele, legyen rendszered és legyél kiegyensúlyozott.