„Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak!”

Napok óta tervezem, hogy megírjam ezt a gondolatot. Halasztottam…mert mindig közbe jött valami. Azonban a a mai hajnal arra inspirált, hogy bizony ma első dolgom lesz ennek a cikknek a megírása.

Az utókor számára rögzítve a cikk 2022. február 24-én írodik, azon a napon amikor Oroszország támadást indított Ukrajna ellen.

És miért is fontos, hogy most írom ezt a cikket. Mindenkinek van véleménye, és sok esetben azért osztjuk meg, hogy kibeszéljük magunkból, a bennünk lévő érzéseket, amiket nem akarunk, hogy belénk ragadjanak. Azt tudom javasolni mindenkinek, mindig ha valami problémád, sérelmed, bántásod van írd ki magadból. Nem kell, hogy más olvassa lássa, a lényeg, hogy írd ki magadból és akkor az írással együtt a feszültség, és az érzelmek is kijönnek és utána nyugodtabban, reálisabban tudsz a dolgokra nézni. Kicsit távolabb tudsz kerülni a dolgoktól.

De nem erről akartam ma írni, hanem arról, hogy azt tedd a másik emberrel amit magadnak is szeretnél tenni, vagy mondhatjuk hogy ne tégy olyat a másikkal amit nem szeretnéd hogy veled tegyenek. – Időszerű ugye?

Kicsit kutakodtam, és találtam egy jó összefoglalót, hogy ez a mondás minden korban minden felekezetben jelen van. Szóval ez az univerzum egyik nagyon is központi, alap gondolata. Ezeket az idézeteket a cikk végén összeszedem.

Alapvetően ha belegondolsz nem is kellene erről sokat beszélni, hisz annak kellene alapnak lennie, hogy kedvesen, udvariasan, szeretettel, önzetlenül fordulok a másik személy felé. Hiszen tudom, hogy én is ezt várom el a másiktól. – DE tényleg TUDOM, tényleg ezt várom el? Ha nem ezt várom el, akkor miért nem?

Miért akarsz a másikon uralkodni, a másikat mindig legyőzni, megkárosítani, kibeszélni, irigykedni?

Jelenleg az ego nagyon erőteljes a világban. Az elmúlt évek járványhelyzete, a bezártság, a félelem az emberek energiáit nagyon lecsökkentették. Egyre kevésbbé bíznak az emberek egymásban. Ebben az állapotban egy háború ezeket az energiákat tovább rombolja. És persze, mondhatjuk, hogy én személy szerint nem tudok semmit tenni a háború megakadályozásában, megállításában. DE igen is, tenni tudok azért, hogy a saját környezetem helyzetén javítsak.

Itt az ideje komolyan venni, és elgondolkodnod azon, hogy tényleg azt tegyél a másikkal amit te is szeretnéd hogy veled tegyenek. Biztosan nem akarod, hogy kibeszéljenek a hátad mögött, biztosan nem akarod, hogy megbántsanak akár szóval vagy tettel. Biztosan nem akarod, hogy megkárosítsanak akár anyagilag.

Itt az ideje, hogy átgondold, ízlelgesd a szádban mit is szeretnél, mit is várnál el a másik embertől. És ha már tudatosult benned, nem az egód által hanem a benned élő lélek által, hogy mit szeretnél, minek örülnél, mi az ami nem könnyeket csal az arcodra, hanem mosolyt és boldogságot. Akkor ezeket a dolgokat írd le, legyen egy listád arról minek örülsz, milyen segítségre vágysz. És ha ezek megvannak, akkor ugyanezeket a dolgokat add a másik embernek, a környezetednek.

Itt az idő szeretettel, békével a másik ember felé fordulni, itt az idő megmutatni, hogy a másik ember fontos a számomra, itt az idő segíteni a másik embernek, itt az idő összefogni és támogatni az embereket, egy közös jobb világ építése érdekében.

Mert ha továbbra is csak elgáncsoljuk, megbántjuk, átlépünk a másik emberen, ha csak a saját érdeünket nézzük, akkor amit most a szomszédban tapasztalunk az minden szinten az egész világon is terjedni fog.

Nem nehéz, és nem nagy szavak azt mondani, hogy szeretettel legyél a másik ember felé. Kb. ugyan olyan nehéz pofont adni, mint egy puszit. Tedd meg Te az első lépést, most van itt az idő, hogy a szeretet energiáját osszuk meg és sugározzuk szét, segítsük meg a világot, hogy ne rosszabb, hanem jobb hely legyen!

Forrás: www.
infaustus.wordpress.com