Az én történetem

Szeretném bemutatni mi is vezetett odáig, hogy elindítsam ezt az oldalt, és a saját történetem elmesélésével szeretnék másokat is arra buzdítani, hogy ossza meg velünk a saját történetét. Emailcím: tortenetem@202x.hu

Éltem a szokásos, megszokott hétköznapokat. Dolgoztam, utazgattam, egyesületek szervezésében is részt vettem, változatos, sokszínű területeken is kipróbáltam magamat. Elvoltam. De mindig éreztem belül valamit, amit nehezen tudtam szavakba ölteni, de kerestem valamit, éreztem, hogy kell egy konkrét életcél, kértem is imáimban Istent, hogy mutassa meg nekem, mert hogy vallásos vagyok. De ez a dolog bennem időről időre elhalkult, és mentek tovább a hétköznapok.

Aztán 2020 márciusában megjelent Magyarországon is a koronavírus. Féltem, hirtelen csak a félelem töltötte ki a napjaimat. Sosem foglalkoztam a betegségekkel, vagy hogy beteg lennék, de egyszer csak azon kaptam magamat, hogy felébredek éjjel, lever a víz, mérem a hőmérsékletemet, naponta többször is. Féltem az ismeretlentől. Féltem attól mi lesz másnap. A megszokott életem kiüresedett. Féltem az emberektől, féltem bármit is megfogni.

Aztán jött a nyár, egy kis fellélegzés, nyaralás belföldön, új környezet, új impulzusok, új emberek megismerése, újra mintha minden a régi lett volna.

Aztán jött a szeptember, a második hullám, a felerősödő félelem, a bezárkózás. Újra azt éreztem amit tavasszal.

Nyár végén megismerkedtem egy masszőrrel. Szeretek masszíroztatni, mert tudom, hogy jót tesz a testnek. Viszont ez a masszőr nem csak a testemet, a belsőmet is masszírozta. Olyanokra ébresztett rá, amitől megváltozott az életem. Megmutatta, hogy kell, hogy legyen cél az életemben, megmutatta, ráébresztett, hogy a gondolataimmal építeni és rombolni is tudok. Általa ismertem meg, hogy milyen fontos a relaxáció. És a legfontosabb amit mondott az volt, hogy tanuljak.

Azóta tudom milyen fontos, hogy rendszer legyen az életemben, egy olyan rendszer ami állandó, még akkor is ha vírus van. Ráébredtem a zene, a sport fontosságára. Eddig is szerettem olvasni, de most sokkal több tudományos könyvet olvasok, köszönhetően barátoktól ajándékba kapott könyveknek is. Azóta kitárult a világ. Eddig is fontos volt minden illat, a rend, a csend, az ízek, a szépség, a hálaadás, a zene, de most az értelmét is látom és most már élvezni is tudom ezeket, és a mindennapokat, a szürke hétköznapokat is. Még jobban tudatosult bennem, hogy nem vagyok egyedül, hogy nem panaszkodni kell, hanem mások felé fordulni, szeretetet adni, és segíteni, mert ezáltal nagyon sokat kapok én is. Ezt az életformát, pontosabban ennek elemeit szeretném bemutatni ezen az oldalon, és remélem hamarosan egyre többen élik meg, hogy rendszerben, folyamatosan rácsodálkozva a világra, mosollyal fordulva mások felé, együtt megélni a mindennapokat lehet csak az ember ember.

Az elmúlt pár hónap alatt megtaláltam életem értelmét, és rájöttem, hogy rosszul kerestem. Nem egy új lakás a célom, inkább azt mondhatnám egy eszmeiség, szellemiség. Az én életcélom harmóniában lenni magammal, pozitívan gondolkodni, százszázalékosan minden munkámban oda tenni magamat (mert úgy gondolom, hogy munka nélkül nem teljes az ember) mások felé nyitottnak lenni, szeretetet, segítséget adni amerre csak járok. Ez a célom, minden más csak eszköz ennek megvalósítására.

Meséld el nekünk a saját történetedet, hogyan jöttél rá, hogy változtatnod kell az életeden, milyen eszközöket használtál, mi lett az eredménye? Írd meg és megosztom: tortenetem@202x.hu