Az anyagvilágon túl – Őszintén

Az ember a Föld nevű bolygón él. Tudom tudom, ezt Te is tudod. Anyagvilágban él. Szemével látja a dolgokat, kezével meg tudja tapintani, érzi az illatokat, ízeket. Látja és elhiszi a dolgokat. Logikus, hogy anyagias az ember. Ez a közege. Úgy érzi jól magát, ha fallal körbeépíti, mindenféle kütyüvel teleteszi a környezetét, amiket lát, megfog, használ, lefoglalja magát. És persze, egyre nagyobb saját tér kell neki, egyre nagyobb területet akar kisajátítani magának és a kütyüknek, a természet kárára. Elnézve a világot, a sok sok szemetet az átlag embernek minden látható jel szerint nincs baja a felhalmozással és a sok sok kidobott dologgal. Hisz gondolja, mindez őt szolgálja. Jah, és nagyrészt nem is találkozik a szeméttel nem az ő környezetét csúfítja el. Nem látja, akkor lehet nem is hiszi el, hogy amúgy a sok sok szemét valahol van?

Nem látja. Anyagvilág. Érezhető, tapintható, megfogható. DE mi a helyzet a képzelőerővel, a szellemiséggel, a gondolatokkal? Csak anyag lenne az ember?

A mai ember annyira belefeledkezik a képernyőbe, hogy nincs ideje gondolkodni. Vagy pont ez volt a cél? Foglalja le magát valami virtuális, nem létező dologgal és akkor nem kezd el agyalni, nem foglalkozik a saját szellemiségével?

Az ember nem csak anyag. És miközben virtuális világokban játszunk, el kell mondani, hogy nem kellenek kütyük, megépíthetjük a saját virtuális világunkat. Pontosabban a bennünk meglévő szellemi valóságot is elkezdhetnénk meglátni.

Itt az ideje, hogy elkezdjünk foglalkozni mind azzal amit nem látunk de mégis létezik! Persze, kell bizonyos fokig anyagvilágot teremteni, szükséges, hogy rendelkezésünkre álljanak bizonyos dolgok amik a mindennapi életünkhöz szükséges. DE csak ennyi, amennyi szükséges, az nem azt jelenti, hogy fel kell halmozni a dolgokat, meg pár havonta lecserélni dolgokat, mert már meguntam. El kellene kezdenünk végig gondolni mennyi felesleges dolog vesz körül minket és esetleg elajándékozni, megosztani olyannal akinek sokkal kevesebbje van. Ez a világ így nem mehet tovább. Nem mehet tovább úgy hogy egymást próbáljuk lekörözni, hogy elmondhassam nekem jobb, nekem több cuccom van, nekem újabb cuccom van. Ez a világ akkor fog tudni megváltozni ha visszatérünk a megosztáshoz, ha kiegyenlítjük a társadalmi különbségeket. És ilyenkor jön az, hogy áh én ehhez kevés vagyok. NEM! Ha én jó példát mutatok másoknak, és el tudom magyarázni másnak is milyen fontos ez a dolog, ha az a valaki ezt megérti akkor már ketten tudtok segíteni, és ha ő is elmondja valakinek, és persze te is még egy embernek már vagytok négyen. És így tovább, és a legfontosabb, ha ezt a környezetedben kezded el, és a szűk környezetedben elindítod a változást, akkor mint láncolat haladni fog a jó ügy előre, és a jó dolgok mindig még több jót teremtenek, és teremtenek és teremtenek. És hogy működik e, de tényleg? Nézd meg a világban eluralkodott rossz dolgokat, rossz dolog rosszat teremt és sokszorozódik, és minden amit szidunk milyen rossz a világban az minden ennek a rossz teremtésének a következménye. Szóval működik és ennek az ellentettje is akkor elérhető. És mi kell ehhez?

Az, hogy elkezd használni az eszedet. Nem látod, de képzeld van eszed, vannak gondolataid, és te döntöd el mit gondolsz ki, ha van már egy jó ötleted, ha képes vagy felkelni a fotelból, letenni a kütyüt, és elkezdeni jó, értékes jövőt teremtő cselekedeteket egymás után tenni akkor az sokszorosodni fog.

Ez energia, ez is olyan szellemi dolog, amivel ha már az alapvető anyagvilágban való talpon maradáshoz szükséges minimum megvan, el kell kezdeni foglalkozni vele. Amit látunk most magunk körül, az sokkal több, tele van nem látható dolgokkal, de ott vannak és ha elkezdesz koncentrálni, elkezdesz gondolkodni, elkezdesz igazán figyelni, nézni és cselekedni, akkor megérezheted és megláthatod.

Vedd észre, nem csak anyagvagy te sem, a testedben ott a szellemiség is. Sok időt töltünk az anyag megteremtésével, de mikor kezdünk el igazán a bennünk lévő szellemmel foglalkozni? Meddig akarunk még várni? Kezd el most! Kezdj el utána járni dolgoknak, ötletelni, jobbá tenni a környezetedet, ne arra várj hogy majd más megcsinálja, legyél te az aki megteszed az első lépést a másik ember vagy a környezeted felé. Cselekedj! És gondolkodj.

Állj meg egy pillanatra. Hunyd le a szemed. Vegyél egy nagy levegőt. Hogy érzed magad most? Jól, rosszúl? Mit érzel a testedben? Milyen érzéseket? Ezek bizony energiák, amiket lehet használni. És használhatod a gondolataidat. Vedd észre ha nem is tudatosan, de a körülötted való világ olyan amilyenre a gondolataidban teremtetted. Ilyenek a problémáid is. Te találod ki, te irányítod, alakítsd át pozitívvá, boldoggá a gondolataidat, legyenek céljaid, tegyél lépéseket folyamatosan a célok felé, és meglátod ha gondolkozol nem fognak kihasználni, rád eröltetni mindent, a saját kezedben lesz az irányítás.

És számíthatsz a körülvevő szellemiségre, ha kigondolsz valamit, ami persze pozitív, mások segítése, sosem szabad olyan dologra gondolni ami a másik embert bármilyen formában is negatívan érintené, szóval ha a gondolataidat a szeretet járja át, akkor a minket körülvevő világ támogatni és segíteni fogja a cselekedeteidet, segíteni fogja, hogy megvalósítsd a céljaidat, de simán a hétköznapokban is segíteni fognak, hogy boldogabban élj.

Itt az idő foglalkozni a minket körülvevő szemmel nem látható világgal. Itt az ideje, hogy ne az anyagra koncentráljunk, hanem arra ami bennünk és körülöttünk van. Energia, és személyiségek, szellemiségek, sok sok minden vesz körül.

Ismerd meg magadat, és a téged körülvevő anyagvilágon túl is létező világot! Kezdj el ma tudatosabban élni és gondolkodni és legfőképp segíteni, önzetlenül. Fontos alapelv azt tegyél másokkal amit magadnak is szeretnél. Egyértelmű magamnak csak jó és pozitív dolgokat szeretnék adni, hát akkor logikus, hogy a másik embernek is ezt kell adnom. Akkor fogok én is kapni.

Kezdj bele, kérdezz, tanulj – regisztrálj.

KEZDJÜK EL ÉPÍTENI A SZERETETTELJES VILÁGOT! Ami az anyagon túl van!