Ami a mindennapokhoz szükséges

Hogyan lehetünk jobbak? – Ami az én fejlődésemet segítette:

  1. Meditáció – fontosnak tartom, hogy minden nap szakítsunk időt arra, hogy egy nyugodt helyen egyedül tudjunk relaxálni, meditálni, csendet tartani, a belsőnkre figyelni. – relaxációra, meditációra nagyon sok módszer lelhető fel az interneten, ezt egyénileg kell eldönteni, kinek mi a legjobb. 
  2.  Jelen lenni – Minden pillanatban fejben ott lenni ahol éppen vagyunk. Annak a pillanatnak az alkotóelemeit felismerni. Minden problémánkat a gondolatok okozzák. Azok amikor a múlton, vagy a jövőn rágódunk, de a múlt már elmúlt, a jövő még nem történt meg. Egyedül csak a jelenünk létezik, a jelenben tudunk bármit megtenni, meglátni, meghallani. Utólag azt mondani kár volt kihagyni a lehetőséget már késő. Csak a jelenben láthatjuk meg milyen jó és szép az élet, csak ha figyelünk, akkor tud megajándékozni minket az élet. 
  3. Hála – Nagyon fontos, hogy hálásak tudjunk lenni. Belső nyugalom, és jelenlevés kell ahhoz, hogy észre vegyük minden nap a pozitív dolgokat, az ajándékokat, a mások segítségét. És minden nap fontos, hogy számot vessünk, hogy hálát adjunk a kapott dolgokért, hogy minél többször tudjunk megköszönni. Ha észre vesszük mennyi sok áldást kapunk nap mint nap, sokkal könnyebb lesz nekünk is kinyújtani a kezünket, hogy másoknak segítsünk.
  4. Kapni jó, de a legjobb adni – Tudjuk milyen érzés amikor kapunk. De tudjuk e, hogy milyen érzés amikor adunk? Még ha utána el is fáradunk, de tudom, hogy ez a fáradtság mosollyal teli és az érzéssel, hogy ma is tettem valamit. 
  5. Sport – Ép testben ép lélek. Ez szerintem nagyon igaz, meg kell találni azokat a sportolási tevékenységeket, amiket rendszeresen űzhetünk, az biztos, hogy a testünk meghálálja ha foglalkozunk vele. 
  6. Zene, olvasás, kreatív hobbi – Fontos, hogy tudjunk kikapcsolódni, lelkünket melengetni.