9. Minden tettünknek következménye van!

A kiegyensúlyozottság gondolatát ezzel a témakörrel szeretném lezárni. Még persze sok mindent lehetne erről is mondani, de erre megvan a lehetőség, ha többet szeretnél tudni, szeretnél tanulni, akkor regisztrálj – de jöjjön a lényeg.

Ismerjük a mondást, ha becsuksz egy ajtót kinyílik egy ablak. Ahogy korábban már írtam a természet egy rendszerben működik, és mindig a kiegyensúlyozásra törekszik. Éppen ezért nem is olyan meglepő, hogy ha teszünk valamit annak bizony következménye van. – A legkisebb elhanyagolható dologtól a legnagyobbig. – !

Nagy már a fű, te lenyírod, a fű kicsi lesz, te tetted, és újra lehetőséget adsz a fűnek a növekedésre. Ez egy picurka dolog. De egy jól látható, megérthető dolog. És ott van az is amikor valakivel csúnyán összeveszel. Te tettél valamit, aminek bizony az lesz a következménye, hogy utána kínos találkozás vár, de a személyes találkozó előtt magadban is érzed, hogy nem vagy olyan boldog.

Semmit nem tudunk úgy tenni itt a Földön, hogy annak ne legyen valami hatása, magunkra, másokra, környezetünkre nézve. Éppen ezért itt az ideje, hogy ne csak magunkra, vagy a magunk hasznára gondoljunk, hanem igen is gondoljunk arra, hogy ha én teszek valamit az valamire, valakire valamilyen hatással lesz, és lehet, hogy azt gondolom felszínesen, hogy nem érdekel, mert az a lényeg, hogy nekem jó legyen, de hosszú távon vissza fog ütni az a dolog. Hosszú távon megérzed, hogy az ami neked jó az végülis nem is olyan jó. Se nekem se másoknak. Lehet nem rögtön fog elérni ez az érzés, hanem idővel, amikor lehet már a tudatodban nem lesz bent az, hogy most ez miért is történt, de épp ezért itt az idej, itt a jó lehetőség, hogy eldöntsd mostantól kezdve hogyan akarod élni az életedet!

Milyen következményeket szeretnél?

Tudod, amit írok nem csak a rossz dolgokra vonatkozik. A tetteidnek nem csak rossz hatása lehet másokra, a rossz, negatív, elnyomó, másokat bántó tetteknek lesz rossz következménye. De ha jót teszel, jót cselekszel, akkor bizony annak pozitív hatása is vissza fog szállni Rád.

Itt az idej, hogy mostantól minden cselekedetedet megvizsgált aszerint, hogy milyen hatása lesz rövid és hosszú távon, magadra és másokra nézve. És ha a jót választod, idővel magától is természetes módon megtörténik, hogy csak jót fogsz tenni.

Figyelj oda a másik emberre, a környezetedre. És itt nem arra gondolok, hogy irgalmas szamaritánusnak kell lenned, alá kell vetned mindenki akaratának, hogy nehogy rosszat tegyél, nem, minden oldalról elnyomásmentesen kell cselekedni szem előtt tartva a szeretetet és az önzetlen segítségnyújtást, és ha az egyensúly megvan, az adok és kapok rendben van, akkor nem kell etikátlan tetteket végrehajtani ahhoz, hogy nekem is jó legyen.

Gyere tanulni az életről: Regisztráció