6. Hála, elismerés, dícséret, kedvesség

Az előző bejegyzések negatív töltetűek voltak, a rossz tulajdonságainkra koncentrált amiken változtatni kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak lehessünk.

Most olyan pozitív dolgokról szeretnék írni, amit ha gyakorlunk és mindennapjaink részévé teszünk, akkor megint csak nekünk és a környezetünk számára is jobb lesz a világ.

Az ember általában zsörtölődik, a rosszat veszi észre mindenben, a másik hibáját erősíti fel. Itt az idő, hogy tudatosan változtassunk ezen.

Ez is olyan amit nekünk kell elkezdeni, nem várhatunk mindig arra, hogy majd ha a másik mondja. NEM, először nekünk kell kimondani. Szívből, önzetlen szeretetből, elvárások nélkül, el kell fogadnunk, nyugtáznunk kell más sikerét, más eredményét, ki kell mondani, hogy örölünk a sikerének, elismerjük azt amit elért, dícsérjük a jót, a szépet, az elvégzett munkát. Hálát adunk azért, hogy ismerhetjük, hogy példát tud adni, hogy általa megélhetek olyan dolgokat amiket nem élnék meg. Ki kell fejeznünk, hogy értékes a másik ember.

Sokszor nem megy, mert mondjuk féltékenyek vagyunk, hogy neki sikerült, nekem meg nem. Vagy egyszerűen gyerekorunkban nem kaptunk elég elismerést azért amiért mi számítottunk volna rá. Sok oka lehet annak miért keressük a lehetőséget, hogy leszúrjuk a másikat, de az biztos, hogy amíg a negatív dolgokat keressük, várjuk, hogy beszólhassunk, addig csak is ezt fogjuk megkapni.

DE ha figyelmünket a pozitív dolgokra irányítjuk, ha elengedjük az egót és tényleg szívből tudunk mást elismerni, és dícsérni, akkor egyre több olyan dologgal fogunk szembe kerülni, amitől kimondhatjuk a hála és a köszönet szavait.

Mert ha én így ezzel a szemmel fordulok a másik ember felé, akkor felém is ezek az érzések és élmények fognak vissza térni, ha tudok elismerni, akkor egy olyan érzést nyitok meg magamban amit vissza fogok kapni, amikor engem is el fognak ismerni.

Ez olyan mint a mosoly amikor valaki rád mosolyog, benned is megszületik a mosoly és viszonzásul ki is fejezed.

Legyél te az első, legyen a te mosolyod az első ami másokat is mosolyra késztet.

Ezt az első mosolyt minden reggel megteheted, amikor a tükörbe nézel, mosolyogj, és a tükörben vissza fog mosolyodni rád az arc, erősítsd meg már reggel magadban, a hálát, azt hogy mennyire szereted magadat, fogadd be a magadból kiáramló mosolyt, mert ha magadat tudod szeretni, tisztelni, nem egóból hanem alázattal, akkor megszületik benned a béke, és képes leszel mást is szeretni és tisztelni elvárások nélkül is!

Kedvesnek lenni ugyan olyan egyszerű mint kegyetlennek vagy elutasítónak. Döntés kérdése, hogy kedves lesze, oda figyelsz a másikra, vagy elutasítod. Az elfordulással azonban sokkal többet vesztesz. Ha kedves vagy az feltölt, energiát ad, megtapasztalásokat ad, és kedvességet ad vissza.

Dönt amellett, hogy oda figyelsz, elismersz, kedves vagy és sokkal színesebb világot fogsz megtapasztalni mint amit eddig el tudtál képzelni!

Ha szeretnél többet megtudni, szeretnél tanulni a témáról akkor regisztrálj most!