5. A hírek szerelmesei….

Ha a szerelemre gondolunk csupa pozitív gondolat, élmény jut eszünkbe, emlékek, melynek hatására rögtön sokkal mélyebben dobban a szívünk és mosolygunk. Volt egy film, melynek ez volt a címe A hírek szerelmesei. Azért jutott eszembe, hogy bár ez így nagyon pozitívan hangzik, ha belegondolunk, valójában a hírek mégsem ilyenek.

Mindannyian láttunk már híradót és olvastunk hírportálokat. Mondhatni az emberiség jelentős részének mindennapi tevékenység híreket hallgatni, olvasni, nézni. DE belegondoltunk e már miért is „fogyasztunk” ennyi hírt? Miért ennyire fontos része az életünknek? Ki merem mondani, hogy a hírek folyamatos nézése már az emberiség függősége. Nagyon jól megvalósították, hogy a modern eszközöknek köszönhetően rengeteg módon lehetőségünk van hozzá jutni a hírekhez. Mondhatni már a csapból is ez folyik.

De ha visszatérünk a hírek szerelmeseihez, akkor felvetődik a kérdés, miért is írok erről, ha a hírek, mint a szerelem is egy nagyon jó dolog.

Pont ezért írok róla, mert nem jó dolog. A híradások tele vannak negatív és rossz dolgokkal. Őszintén ha végig nézzük mondjuk „békeidőben” akkor is leginkább gyilkosságokról, balesetekről, politika acsarkodásról, versengésről, természeti katasztrófákról van szó vagy a bulvárhírek pletykálkodásai, ármánykodások, „sztárok és celebek” vetélkedései, irigykedései. Esetleg a hírek végén szokott leni pár cuki állatos videó és ennyi. Nem beszélve az elmúlt évek folyamatos járványhíreiről, most pedig a háború képeiről.

Folyamatos, negatív energiákat sugárzó műsorok és kiadványok, melyek akár elhisszük akár nem a mi hangulatunkat csak tovább rontja. Nem elég a saját bajunk, még a világ minden negativitását is a vállunkra vesszük, és persze mivel beszélünk róla és megosztjuk így többszörözzük és még több negativitást eresztünk a világra.

Belegondoltál már mennyi negatív hírt és eseményt osztasz meg naponta, és mennyi pozitivat?

Itt az idő, hogy tanulj meg leszokni a hírekről. Nem kell, hogy folyamatosan negatív dolgokkal foglalkozz. Ha ezt teszed akkor a környezetedben is csak a rosszat, a negatívat fogod észre venni, tovább adni. Arról nem beszélve, hogy egyre jellemzőbb, hogy sok információ között a hírek valóságtartalmát nem tudjuk ellenőrizni, sokszor nem is csak negatív, hanem hamis, félrevezető információkat osztunk meg.

Itt az idő, hogy változtassunk szokásainkon! Szokjunk le a hírek folyamatos olvasásáról, és megosztásáról. Fontos persze a tájékozottság, de válogassuk meg, mennyit és mit „fogyasztunk” a hírek területén. És koncentráljunk a jó hírekre, ne osszuk meg a negatív híreket, keressük minden területen a jó a pozitív dolgokat, azok amelyek a saját és környezetünk épülésére szolgálnak. Ehhez is kell tudatosság, hogy tudjuk mi az ami a mi és a környezetünk javára válik.

Ami nekünk boldogságot és örömet okoz, amivel másokat tudunk támogatni és segíteni azok mind jó dolgok. Fontos, hogy megismerkedjünk az etika területével, ha tudjuk mi is az etika és ha szemünk előtt mások segítése áll, akkor biztosan jó döntéseket fogunk tudni hozni.

Ha szeretnél tanulni, életedet és mások életét jobbá tenni, akkor regisztrálj oldalunkra és személyes mentorságot is kaphatsz!