4. A pletyka lehúz téged is és a másik embert is!

Pletyka. Mások háta mögötti beszéd…

Még mindig csak ott tartunk, hogy melyek azok a dolgok amik lehúzzák az ember energiáját, boldogság szintjét. Ilyen a pletyka, a mások háta mögötti beszéd. Őszintén megmondva, az átlag emberekesetében, azt mondhatjuk, hogy mindannyian csináljuk. Persze más intenzitással, van aki tényleg figyel rá, de nem tudja az élete minden pillanatában megelőzni és ismerünk olyanokat is akiknek lételeme ez a tevékenység.

Pedig tényleg nagyon káros dolog. Ha a pletykálkodó személyét nézzük, akkor elmondható, hogy végülis pótcselekszik. Nem a saját feladatával, küldetésével van elfoglalva, hanem megint a másik emberrel. Értékes időt, energiát von el saját magától. Nem a saját feladatával, küldetésével foglalkozik, hanem más ember életébe avatkozik be, amivel végső soron saját magának fog problémát okozni. Persze azért pletykálkodik, mert nem tudja mit kellene tennie, mi lenne a feladata, a küldetése, és a pletykálkodás által okozott problémákkal csak még távolabb kerül a saját életének rendezésétől, mert csak a pletyka miatti újabb problémák megoldásával kell foglalkoznia. Sokszor azért pletykálkodunk azért próbálunk mást besározni, mert irigyek vagyunk a másik ember életére, elért sikereire, azt magunknak szeretnénk, mi akarjuk a másik megszerzett javait. De azáltal, hogy mondjuk a másiktól elvesszük, még nem lesz a mienk.

Csak az lesz a mienk, amiért mi dolgozunk meg, amiért mi küzdünk, amit mi magunknak kitűzünk célokat és azért folyamatosan, újra és újra teszünk. De bennünk hiányérzet és űr van, és ahelyett, hogy valós módon tennénk a saját sikerünk eléréséért inkább mást próbálunk megfosztani tőle. De az eredmény csak az lesz, hogy mi nem szerezzük meg és a másik embert is rossz állapotba hozzuk.

Mert a pletykánk miatt a másik ember rosszul fogja érezni magát, szomorúságot, esetleg haragot, bosszút ébresztünk a másikban, ami által az ő energia szintje is csökkenni fog, esetleg bosszút forral ami által ő sem a feladatára fog koncentrálni és neki is mindenféle problémája lesz emiatt. Szóval ez senkinek sem jó!

Mit kell valójában tennünk? Meg kell találnunk a feladatunkat, küldetésünket. Hidd el, ha tudod mi a feladatod, a küldetésed, a Te dolgod, és azzal foglalkozol, arra fókuszálsz, akkor nem lesz időd, energiád, kedved a másik emberrel foglalkozni. Mert ha jönnek az eredmények, akkor emelkedni fog az energia szinted, megelégedett leszel, elfogadóbb, és segítőkészebb. Ha a dolgaid jól alakulnak, akkor ezt akarod mással is megosztani, és nem pedig mást befeketíteni. Dicsekedni akarsz az eredményeiddel, persze ezt csak úgy tedd ha tényleg van mögötte munka, és eredmény, valós elért sikereket tudsz pozitívan másokkal megosztani, és ha ezt megvalósítod, akkor mást is segíteni fogsz, hogy ezt elérje, és nem azt fogod nézni a másiknak milye van, és neked miért nincs. Pontosabban ha már erre az útra léptél, akkor valószínűleg más sikeres inspirálni fog, hogy Te is elérd, ötleteid lesznek, és nem csak siránkozni fogsz.

Ezzel magadat is erősíteni fogod, és a másikat sem gyengíted.

És ami a legnehezebb, hisz hullámzóak vagyunk, lehetünk fáradtak, kieshetünk a ritmusból, lehet épp rossz kedvünk mert hiába is dolgozol nem jön az eredmény, akkor sem megoldás ha a másikat kezded el szidni a háta mögött. Ilyenkor fontos, hogy eljuss odáig, hogy végig tudd gondolni, csak olyat mondok a háta mögött amit a szemébe is felvállalok. Ha egyenes vagy, veled is egyenesek lesznek! Persze nem mindenki, de akkor már tudni fogod, hogy igazából nem veled van problémája, hanem saját magával, ebben az esetben viszont már nem fogsz magadba roskadni, nem bosszúra fogsz gondolni, hanem arra, hogy hogyan beszélj vele, hogyan mond el hogy ne rólad beszéljen, hanem a saját feladatát találja meg.

Ha nem tudod mi a feladatod, mi a küldetésed, milyen célokat kellene az életedben megvalósítani, akkor az ingyenes regisztrációt követően segítek neked tovább haladni!