2. A saját küldetésedet valósítsd meg ne a másét!

A panaszkodás mellett szintén nagyon sok energiát von el az, hogy az emberekre jellemző, hogy szeretnek a másik ember dolgába bele avatkozni. Persze ez akkor rossz, ha senki sem kérte. Csak úgy mindig azt gondoljuk, hogy mi jobban tudjuk mi a jó a másiknak, mit hogyan kellene csinálnia, és mindig szóvá is tesszük, hogy nem jól csinálod amit csinálsz. Ez nagyon jól megmutatkozik az elmúlt évek hangulatán ahogy mindenki hírtelen virológus lett, majd ezt követően katonai szakértő.

Amíg kérés nélkül a másik emberrel vagyunk elfoglalva addig a saját feladatainkkal nem haladunk, mert a fókuszunk a másikon van, amivel nem is kellene foglalkoznunk. Ez a tipikus mondás, a másik ember szemében a szálkát is, a sajátunkban a gerendát sem vesszük észre.

Így van, ahelyett hogy az energiáinkat arra fordítjuk, hogy mások életébe avatkoznánk be, amit amúgy nem is fogunk tudni megoldani, jó lenne ha azzal foglalkoznánk amivel tényleg foglalkoznunk kell. Persze más problémáját gondoljuk könnyebben megoldjuk csak ne kelljen a saját problémáinkkal foglalkozni….

Erőt kell merítenünk és a fókuszt a saját problémáink, a saját feladataink megoldására helyezni. A saját ügyeinkben kell „okosnak” lennünk, ha levesszük a figyelmet arról amihez semmi közünk, rögtön sokkal több erőnk lesz neki vetni magunkat megoldani a saját dolgainkat. És ha a saját küldetésemnek megfelelően tevékenykedek akkor majd biztosan megnyílnak azok az utak amikor tényleg a másik ember segítésére és támogatására lehetek, és biztosan akkor annak pozitív kimenetele is lesz, de először is a saját életet kell élni és igen abban megjelennek azok a személyek is AKIKNEK TERÁD van szükségük.

Ha még nem tudod mivel kellene igazán foglalkoznod, nem tudod mi a küldetésed, akkor írj nekem: info@202x.hu és segítek. De a lényeg, hogy Neked kell kezdeményezned, neked kell, hogy érezd szükséged van valami feladatra, segítségre. Keresd is meg ezt a feladatot, de nem pótcselekvéssel, hogy más ügyeibe szólsz bele.

És itt szeretném megemlíteni a másik végletet is. Amikor hagyod, hogy más határozza meg az életet. Ez az a helyzet, amikor nem te szólsz bele más életébe és akarod megmondani, hogy a másik ember mit és hogyan csináljon, hanem valaki teszi ugyan ezt veled. Nem élheted másnak az életét! A saját életedet kell élni, a saját utadat kell járnod, a saját küldetésedet kell megélni, nem mondhatja meg más, hogy hogyan éld az életedet. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy azt csinálsz amit akarsz és ahogy akarsz. Mindenképpen etikusan, a társadalom törvényeinek betartása mellett saját elképzelésed és főképp jó lenne ha a küldetésednek megfelelően, a másik embert szeretve és megbecsülve, támogatva élve az életet. Az etikus és jó szabályok betartása melletti életedben viszont más nem mondhatja meg mit csinálj, ne engedj az elnyomásnak! Ha nem hagyod elnyomni magadat, akkor Te sem leszel elnyomó. Viszont lesz sok energiád és biztosan tudom, hogy képességeidet, adottságaidat a lehető legjobban fogod felhasználni!

Összefoglalva: Ne hagyd magad elnyomni, ne légy elnyomó, a saját dolgoddal foglalkozz, ne a másik emberével, éld meg a küldetésedet!

Ha segítség kell regisztrálj és segítek a további fejlődésben